Vrijwilligers

Sint-Maartenshuis


Personen die het financieel moeilijk hebben, kunnen op doorverwijzing van het OCMW terecht in het Sint - Maartenshuis te Koolskamp. 
Elke week zorgen deze vrijwilligers er voor dat zij extra voedingsmiddelen mee krijgen. Voor een prikje kan er ook kledij aangekocht worden.


Maaltijden aan huis


Voor onze dienst maaltijden aan huis doen we beroep op een aantal vrijwilligers om deze dienst draaiende te houden bij geplande of niet geplande afwezigheden van onze vaste krachten. Zo is de continuïteit van onze dienstverlening verzekerd en krijgt elkeen zijn maaltijd op afspraak, zes dagen op zeven, thuisbezorgd.


Ontmoetingsnamiddagen


In Koolskamp zetten enkele vrijwilligers hun schouders onder de maandelijkse ontmoetingsnamiddag voor ouderen of kwetsbare mensen. Zij kunnen er terecht voor een gezellig babbel of een activiteit.


Psycho-sociale hulpverlening


In samenwerking met het gemeentestuur van Ardooie werd een pool van vrijwilligers aangelegd voor de psycho-sociale hulpverlening (PSH) aan de niet-gewonde slachtoffers in geval van een ramp of noodsituatie in Ardooie.


Nieuwkomers


Binnen de vrijwilligerswerking voor nieuwkomers worden er 's avonds ontmoetingsmomenten georganiseerd, elke tweede en vierde woensdag van de maand. Op deze avonden proberen we in een los kader te werken aan culturele ontmoeting, integratie en vooral aan het oefenen van Nederlands. Zo gaat het bijvoorbeeld over samen intercultureel koken, een quiz met thema wonen of een gespreksavond over onze stad / ons land.

Daarnaast engageren een aantal van deze vrijwilligers zich ook om asielzoekers die aankomen in onze opvang rond te leiden in de gemeente en om vertrekkende (erkende) asielzoekers te helpen zoeken naar een woning.


" We bieden u een waaier aan welzijndiensten "

" Wonen, werk, thuiszorgdiensten, senioren, premies, schuldhulp en zo veel meer! "


Nieuwsbrief

Schrijf je nu in!