Energiescan

Eén van de uitgelezen mogelijkheden om kosten te besparen is via een onderzoek van je woning op nutteloos energieverbruik en op mogelijke kleine energiebesparende ingrepen (spaarlampen, spaardouchekop, …). 

Jaarlijks beschikken gemeente en OCMW Ardooie over een aantal gratis energiescans om zijn inwoners van Ardooie-Koolskamp zo goed mogelijk hierin te begeleiden. 

Een persoon die de nodige opleiding genoot (een zogenaamde “energiescanner”), komt bij jou thuis en gaat samen met jou op zoek naar nutteloos energieverbruik. Hij bekijkt de woning volledig en noteert alles wat met verbruik van energie te maken heeft. Onmiddellijk krijg je al enkele interessante tips om energie te besparen. 

Tijdens dit bezoek zal de energiescanner ook zelf reeds gratis een aantal basisaanpassingen doen in de woning, het zogenaamde basispakket energiebesparing. Dit pakket kan bestaan uit het vervangen van enkele gloeilampen door de juiste spaarlampen, het isoleren van warmwaterbuizen, het bevestigen van folie achter radiatoren om zo de warmte beter te weerkaatsen en het vervangen van een gewone douchekop door een spaardouchekop. 

Tenslotte zal de energiescanner jou een rapport bezorgen over het energieverbruik in je woning en de mogelijkheden om energie te besparen. 

Voor meer informatie: woondienst Ardooie - iedere woensdag van 9u tot 12u in het gemeentehuis.


" We bieden u een waaier aan welzijndiensten "

" Wonen, werk, thuiszorgdiensten, senioren, premies, schuldhulp en zo veel meer! "


Nieuwsbrief

Schrijf je nu in!